Algemene voorwaarden

 De algemene voorwaarden van Hotel Appartementen Vlierijck zijn gebaseerd op de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH).

 

 1. Totstandkoming van overeenkomst

Hotel Appartementen Vlierijck kan alle gedane aanbiedingen bij de totstandkoming van een overeenkomst vrijblijvend en onder voorbehoud "zolang de voorraad strekt" aanbieden.

 1. Optie

Het is mogelijk om bij Hotel Appartementen Vlierijck een optionele reservering te plaatsen. Een optionele reservering bij Hotel Appartementen is altijd op basis van beschikbaarheid en is enkele dagen aan te houden. U ontvangt binnen 3 dagen een optiebevestiging met hierin de vervaldatum van de optie. Deze datum is bindend. Graag wijzen wij u erop dat een optionele reservering alleen geldig is wanneer deze schriftelijk is vastgelegd. Indien er voor de genoemde vervaldatum geen schriftelijke bevestiging van u wordt ontvangen, zal de optionele reservering automatisch uit het systeem verwijderd worden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 1. Reserveringen

Alle reserveringen bij Hotel Appartementen Vlierijck worden alleen in behandeling genomen bij personen vanaf 18 jaar. De hoofdhuurder van de reservering dient 18 jaar of ouder te zijn en het gehele verblijf aanwezig te zijn in de accommodatie. Hotel Appartementen Vlierijck behoud het recht om te allen tijde een reservering te weigeren –ook zonder het geven van een (geldige) reden. Een gemaakte reservering zal binnen 10 dagen na het maken van de reservering digitaal aan u bevestigd worden. Indien er geen e-mailadres beschikbaar is van de boeker, zal de reservering per post aan u bevestigd worden. De reserveringsbevestiging dient direct na ontvangst gecontroleerd worden, onjuistheden dienen altijd schriftelijk kenbaar gemaakt te worden binnen 10 dagen na versturing van de reserveringsbevestiging en altijd voor aanvang van het verblijf. Indien er binnen 10 dagen geen bevestiging is ontvangen, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met de receptie van Hotel Appartementen Vlierijck via e-mail (info@vlierijck.nl) of telefonisch: 0562 – 453 840.

 1. Vooruit reserveringen

Reserveringen bij Hotel Appartementen Vlierijck in een periode waarvan de huursom nog niet bekend is gemaakt betreft ten alle tijden een “voorreservering”. Bij deze reserveringen is de reservering voor beide partijen geheel vrijblijvend. Binnen enkele dagen ontvangt u een bevestiging van de voorreservering. Zodra er prijzen worden berekend over de betreffende periode ontvangt u een officiële reserveringsbevestiging. De reservering is kosteloos te annuleren tot uiterlijk 14 werkdagen na dagtekening van de reserveringsbevestiging.

 

 1. Groepsreserveringen

Het is mogelijk om groepsreservering te maken bij Hotel Appartementen Vlierijck. Deze reserveringen kunnen gemaakt worden via de receptie van Hotel Appartementen Vlierijck via e-mail (info@vlierijck.nl) of telefonisch: 0562 – 453 840. Bij groepsreserveringen kunnen speciale voorwaarden worden gesteld.

 1. Prijzen

Hotel Appartementen Vlierijck behoudt zich het recht om prijzen te wijzigen en/of toeslagen in rekening te brengen. Bij het maken van een reservering wordt u in kennis gesteld van de op dat moment geldende prijs. De prijs op uw reserveringsbevestiging is bindend, deze zijn altijd schriftelijk. Indien er een mondelinge prijs is overeengekomen, dient deze schriftelijk zijn vastgelegd om deze geldig te maken. Schriftelijke prijzen zijn bindend. Prijs kortingen of andere aanbiedingen zijn niet meer van toepassing nadat een reserveringsbevestiging is verzonden.

 1. (Verplichte) kosten

De huurprijs van ieder appartement in Hotel Appartementen Vlierijck wordt vermeld incl. 9% BTW volgens de richtlijnen van de BTW administratie. Tevens is in deze prijs de huur van bedlinnen en handdoeken inbegrepen. Onderstaande kosten zijn niet inbegrepen bij de huurprijs mits anders is aangegeven op uw reserveringsbevestiging. Eindschoonmaak à € 59,50 voor een Medium, Medium Stapelbed en Large appartement/€ 69,50 voor een extra large appartement, toeristenbelasting à € 2,11 per persoon per nacht en een energietoeslag van € 4,50 per appartement per nacht. Indien er een extra bed voor een 5e persoon wordt geplaatst in een appartement zal hier € 22,50,- per nacht, per extra bed worden berekend. Deze prijs is incl. bedlinnen en handdoeken en excl. toeristenbelasting.

Toeristenbelasting:
Zoals vastgesteld door de gemeente Vlieland is iedere accommodatie op het eiland verplicht om toeristenbelasting van € 2,11 per persoon per nacht in rekening te brengen.

 1. Huisdieren

In Hotel Appartementen Vlierijck zijn enkele appartementen beschikbaar waar huisdieren zijn toegestaan. Deze appartementen beschikken over een bench, waarvan het gebruik verplicht is. Overige extra's (zoals kleedjes en hondenmanden) dient u zelf te verzorgen. Voor het meenemen van huisdieren worden extra schoonmaakkosten à € 35,- gerekend naast de verblijfskosten per huisdier per nacht van
€ 22,50. Hotel Appartementen Vlierijck is gerechtigd om het verblijf van een huisdier te weigeren. Huisdiertoegankelijke appartementen zijn te reserveren op basis van beschikbaarheid. Bij reservering en bij aankomst in Hotel Appartementen Vlierijck dient de gast zich te melden met het huisdier. Verder dient uw huisdier vrij te zijn van ongedierte en moeten huisdieren buiten het appartement aangelijnd zijn. Indien u een huisdier meeneemt zonder dit van te voren kenbaar te maken bij de receptie of wanneer u een huisdier meeneemt in een appartement waar geen huisdieren toegestaan zijn, zonder toestemming van Hotel Appartementen Vlierijck, is Hotel Appartementen Vlierijck gerechtigd om extra kosten in rekening te brengen en/of uw huisdier te weigeren in het hotel.

 

 1. Betalingen
 • Wanneer u een reservering bij Hotel Appartementen Vlierijck maakt, dient er een aanbetaling van 50% te worden voldaan binnen 14 dagen na het bevestigen van de definitieve reservering. Het restant van het totaal bedrag dient uiterlijk 4 weken voor aankomst in Hotel Appartementen Vlierijck te zijn ontvangen bij Hotel Appartementen Vlierijck.
 • Bij reserveringen met een aankomst binnen 14 dagen dient de gehele reserveringssom te worden voldaan voor aanvang van uw verblijf. Indien u woonachtig bent in Nederland kunt u ook aangeven om de betaling in het hotel te voldoen bij aankomst, of uiterlijk bij vertrek.
 • Bij een niet-tijdige of onvolledige betaling van de aan u gecommuniceerde bedragen bent u in verzuim en kan Hotel Appartementen Vlierijck zich beroepen om de overeenkomst via schrift eenzijdig te ontbinden. Let u op: in dit geval kunnen er administratiekosten in rekening gebracht worden. In dit geval bent u aansprakelijk voor alle schade die Hotel Appartementen Vlierijck als gevolg van uw gebreken lijdt. Dit betreffen onder andere, maar niet gelimiteerd tot, een ontbindingsvergoeding (50% van de huursom van het verblijf) bij een ontbinding meer dan 2 weken voor geplande aanvangsdatum van uw verblijf in Hotel Appartementen Vlierijck. Bij sprake van een ontbinding binnen 2 weken voor aanvangsdatum van het verblijf dient de gehele huursom te worden voldaan. De aanbetaling van een reservering dient uiterlijk binnen 14 dagen na bevestigingsdatum in bezit te zijn van Hotel Appartementen Vlierijck. In geval van creditcard betalingen is Hotel Appartementen Vlierijck altijd gerechtigd tot inzage in de originele creditcard samen met het corresponderende identiteitsbewijs.

 1. Wijzigingen

Indien u, na totstandkoming van de reservering en bevestiging hiervan, wijziging in uw reservering wenst aan te brengen is Hotel Appartementen Vlierijck niet verplicht hieraan te voldoen. De keuze om wijzigingen te accepteren en door te voeren is geheel aan Hotel Appartementen Vlierijck. Indien u een groeps-reservering heeft gemaakt met meerdere appartementen en u het totaal bevestigde aantal appartementen wenst te reduceren, gelden hiervoor de annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in artikel 11.

 1. Annuleringsvoorwaarden Hotel Appartementen Vlierijck

Wij raden u aan om bij het maken van een reservering een annuleringsverzekering af te sluiten. Voor meer informatie en voorwaarden over de annuleringsverzekering van Hotel Appartementen Vlierijck kunt u hier klikken. Zonder annuleringsverzekering of met een annuleringsverzekering en ongeldige reden zijn de volgende bepalingen van toepassing voor uw reservering bij Hotel Appartementen Vlierijck:

 • Bij een annulering tot 14 dagen voor aankomstdatum van uw reservering worden € 15,- administratiekosten in rekening gebracht - Bij een annulering binnen 14 dagen voor aankomstdatum van uw reservering wordt 100% van de totale huurprijs in rekening gebracht.
 • Wanneer er sprake is van een no-show (het niet gebruik maken van uw accommodatie in de gereserveerde periode zonder kennisgeving aan Hotel Appartementen Vlierijck te geven) wordt 100% van de totale huurprijs in rekening gebracht.
 • Wanneer er sprake is van een uit coulance gewijzigde reservering, waarvan de wijziging buiten de gestelde annuleringstermijn van de oorspronkelijke boeking viel, is deze reservering niet meer te wijzigen of annuleren. Bij annulering of no-show wordt altijd 100% van de totale huurprijs in rekening gebracht.

 1. Aankomst en vertrek
 • Incheck: u dient bij incheck te alle tijde in het bezit te zijn van uw reserveringsbevestiging, met het daarop vermelde reserveringsnummer, zoals bevestigd door Hotel Appartementen Vlierijck. Bij het inchecken in uw appartement dient u deze reserveringsbevestiging kenbaar te maken bij de receptie onder vermelding van de naam waarop de reservering is gemaakt. U kunt vanaf 15.30 uur in uw appartement en tevens gebruik maken van de faciliteiten van Vlierijck. Verder kan Hotel Appartementen Vlierijck vragen naar uw persoonlijke gegevens en is Hotel Appartementen Vlierijck gerechtigd om te vragen of u zich kunt identificeren met een paspoort of identiteitsbewijs.
 • Uitcheck: op de dag van uw vertrek dient u uw appartement uiterlijk 10.30 uur te hebben verlaten in verband met het schoonmaken van uw appartement. Het is mogelijk om langer gebruik te maken van uw appartement en de faciliteiten van Vlierijck, dit dient uiterlijk voor 10.00 uur aangevraagd te zijn bij de receptie en is ten alle tijde op basis van beschikbaarheid. De kosten voor 'daggebruik' van uw appartement bedragen € 30,- per appartement. 'Daggebruik' kan u te allen tijde worden geweigerd. U kunt tot 11.00 uur gebruik maken van de faciliteiten van Vlierijck. Indien u langer gebruik wilt maken van de faciliteiten, dient u dit altijd vooraf te overleggen met de receptie. Vlierijck is in het geval dit niet mogelijk is nooit verplicht tot enige compensatie, uitgezonderd bij speciale of afwijkende voorwaarden of regelementen.

 1. Algemene afspraken

Om voor iedere gast van Hotel Appartementen Vlierijck een zo aangenaam en onvergetelijk verblijf te garanderen, dienen alle gasten van Hotel Appartementen Vlierijck zich te houden aan het door het hotel vastgestelde (gedrags)regels, zoals aangegeven in de algemene afspraken.

De algemene afspraken van Hotel Appartementen Vlierijck kunt u vinden in de informatiemap van Hotel Appartementen Vlierijck te vinden op www.vlierijck.nl/informatiemap. Tevens kunt u kosteloos de algemene afspraken aanvragen bij de receptie die u deze per post of e-mail toesturen.

Overtreding van deze algemene afspraken kan tot verwijdering uit het hotel leiden zonder (gedeeltelijke) restitutie van de huursom. Hotel Appartementen Vlierijck behoudt zich het recht op wijzigingen in de opzet van openingstijden van (centrale) faciliteiten in het hotel of het aanpassen van in- en uitcheck tijden. Onder bijzondere omstandigheden behoud Hotel Appartementen Vlierijck zich het recht voor om het hotel tijdelijk te sluiten of aan één partij te verhuren. In deze gevallen zult u als gast de gelegenheid krijgen om uw boeking kosteloos te wijzigen naar een andere periode of kosteloos te annuleren indien u geen beschikbaarheid tot het omboeken naar een andere periode of de voorgenoemde verhuurperiode geen doorgang kan vinden. Voor overige situaties bestaat geen recht op enige vergoeding.

Tevens wil Hotel Appartementen Vlierijck u erop attenderen dat het mogelijk is dat er tijdens uw verblijf onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden of uitgevoerd worden in- en om het gebouw. Hotel Appartementen Vlierijck behoudt zich het recht u hiervoor niet verplicht te moeten informeren en dat deze werkzaamheden te allen tijde mogen worden uitgevoerd zonder recht op enige vergoeding.

 

 1. Wellness en Zwembad
 • Het zwembad van Hotel Appartementen Vlierijck is alleen toegankelijk voor hotelgasten. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het zwembad betreden. Het gebruik maken van het zwembad van Hotel Appartementen Vlierijck is geheel op eigen risico. Hotel Appartementen Vlierijck is niet aansprakelijk voor enig letsel/diefstal/verlies of overige zaken. Ouders en/of begeleiders moeten ervoor zorgen dat kinderen zonder zwemdiploma zwembandjes en/of zwemvesten dragen in het zwembad. Hierbij dient de volwassene altijd aanwezig te zijn. Het is verboden om u buiten de openingstijden van het zwembad (08.00 uur tot 19.30 uur) in het zwembad te begeven (i.v.m. geluidsoverlast en het toevoegen van chemicaliën), met uitzondering van sauna gasten. Het is verplicht om te douchen alvorens het zwembad te betreden. Appartementen Vlierijck behoudt zich het recht voor het zwembad zonder opgaaf van reden te sluiten en is niet verplicht u hierover te informeren. Een sluiting mag te allen tijde worden ingevoerd zonder dat dit recht op enige vergoeding geeft.
 • Het gebruik van de wellness van Hotel Appartementen Vlierijck is niet bij de huurprijs inbegrepen. Indien beschikbaar kan deze tegen aanvullende kosten gereserveerd worden bij de receptie. Appartementen Vlierijck behoudt zich het recht voor de wellness zonder opgaaf van reden te sluiten en is niet verplicht u hierover te informeren. Een sluiting mag te allen tijde worden ingevoerd zonder dat dit recht op enige vergoeding geeft.

 1. Overmacht

Overmacht van de zijde van Hotel Appartementen Vlierijck bestaat wanneer de uitvoering van een overeenkomst geheel of gedeelte, al dan niet tijdelijk, wordt verhinderd door omstandigheden buiten de wil van Hotel Appartementen Vlierijck, zoals oorlogsgevaar, personeelsstakingen, blokkades, brand, overstromingen en andere storingen of gebeurtenissen.

 1. Aansprakelijkheid

Hotel Appartementen Vlierijck is niet aansprakelijk voor:

 • Diefstal, verlies of schade, van welke aard dan ook, tijdens of ten gevolge van een verblijf in een van onze appartementen
 • Het onklaar raken of buiten werking stellen van technische apparatuur en het uitvallen of sluiten van voorzieningen in het hotel. Het reisgezelschap is hoofdelijk aansprakelijk voor al het verlies en schade die voor Hotel Appartementen Vlierijck en/of derden ontstaan wanneer dit direct of indirect gevolg van het verblijf, ongeacht of dit werd veroorzaakt door het handelen of nalaten van henzelf of derden die zich door hun toedoen in het hotel bevinden. Tevens is het gehele reisgezelschap hoofdelijk aansprakelijk voor al het verlies of schade dat is veroorzaakt door een dier en/of zaak behorende bij het desbetreffende reisgezelschap. Bij onjuist gebruik of het onjuist achterlaten van uw appartement kunnen aanvullende (schoonmaak)kosten worden doorberekend.

 

 1. Klachten

Elke dag staat het gehele team van Hotel Appartementen Vlierijck voor u klaar om u een zo aangenaam mogelijk verblijf te geven. Mocht u klachten hebben betreft uw appartement, faciliteiten of enig ander aspect van uw verblijf in Hotel Appartementen Vlierijck kunt u deze klacht ter plaatsen en direct aangeven bij de receptie om Hotel Appartementen Vlierijck in de gelegenheid te stellen om deze direct op te lossen.

Mocht uw klacht niet naar tevredenheid worden afgehandeld, kunt u tot 1 maand na vertrek uit het hotel de klacht schriftelijk in te dienen naar info@vlierijck.nl of per post naar Receptie Vlierijck, Willem de Vlaminghweg 2 8899 AV Vlieland.

 1. Foto's en video's

Indien een gast of een mede-gast hetzij dagbezoeker die aanwezig is in Hotel Appartementen Vlierijck toevallig op een foto en/of video staat die (op)genomen werd voor een afbeelding op één van de platformen van Hotel Appartementen Vlierijck (o.a., maar niet gelimiteerd tot, websites, folders, brochures, advertenties) wordt diens instemming met het gebruik van de foto en/of video in de publicatie en/of de internetsite vermoed, ook wanneer de gast herkenbaar is op deze beelden.

 1. Algemeen

Op uw reservering bij Hotel Appartementen Vlierijck is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle reserveringen, direct of indirect gemaakt bij Hotel Appartementen Vlierijck. Op de inhoud van de (digitale) publicaties van Hotel Appartementen Vlierijck zijn alle wijzigingen voorbehouden. De digitale versie van de algemene voorwaarden is leidend en te vinden op www.vlierijck.nl. De appartementen van Hotel Appartementen Vlierijck kunnen verschillen qua inrichting en indeling.